Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting
Klik voor een vergroting

VERKOOP YURTS VAN NOOITMEERHAAST

Gezocht: financiers voor Hof van Moeder Aarde => lees verder bij 'Nieuws'

Enthousiast geworden door de verhalen over het wonen en werken in een Yurt? Harm helpt je graag verder als je één of meerdere Yurts wil kopen! Zijn ervaring met bouwen en onderhoud van de Yurt en er in wonen, zet hij in om je te ondersteunen bij het maken van de juiste keus welke Yurt voor jou en jouw situatie het meest geschikt is.

Waarom zou je een Yurt kopen?
Een Yurt is een relatief goedkope manier om een ruimte te creëren waarin je kunt wonen en/of werken. Mogelijkheden voor gebruik zijn o.a.:
- om in te wonen
- workshopruimte
- ontvangstruimte/receptie (bijvoorbeeld op een camping)
- verhuren als kampeerruimte/bed&breakfast
- atelier/praktijkruimte
- werkruimte/kantoor

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van een Yurt, is het belangrijk om regelmatig (enkele keren per week) de kachel in de Yurt een aantal uren goed te stoken en te ventileren. Daarnaast vindt de Yurt het fijn om (minimaal) één keer per jaar te worden afgebroken voor onderhoud; alles even goed luchten en/of schoonmaken en waar nodig reparaties uitvoeren. Op die manier kun je jarenlang en optimaal genieten van de kwaliteiten van een Yurt!

Waarom een Yurt van Nooitmeerhaast?
De Yurts van Nooitmeerhaast worden gemaakt in Mongolië. In 2006 is Nooitmeerhaast daar een werkplaats gestart waar Yurts worden gebouwd voor Nederland, volledig aangepast aan het vochtige klimaat hier. Met het oprichten van deze werkplaats is in het zeer arme Mongolië voor veel gezinnen werkgelegenheid gecreëerd. Tevens wordt daarmee gestimuleerd dat jonge mensen een beroep leren en het eeuwenoude ambacht bewaard blijft.

Bij de materiaalkeuze speelt duurzaamheid een belangrijke rol; we kiezen zoveel mogelijk voor duurzame materialen (hout, wol, katoen, lijnolie) en ook de lange levensduur van onze Yurts draagt bij aan de duurzaamheid. Als bouwers van Yurts houden we ons ook bezig met productontwikkeling: zowel op het vlak van optimalisatie van de kwaliteit als het ontwikkelen van nieuwe ‘handigheidjes' bij het gebruik van de Yurt. Daarbij speelt onze praktijkervaring met het bewonen en verhuren van Yurts in Nederland een grote rol.

BELANGRIJK: de materialen die wij gebruiken zijn geselecteerd op een zo lang mogelijke levensduur, de daadwerkelijke levensduur van de Yurt-onderdelen hangt af van wáár de Yurt wordt opgezet en hoe de gebruiker voor de Yurt zorgt! Wij verschaffen uitgebreide informatie over gebruik, beheer en onderhoud, de gebruiker is zelf verantwoordelijk voor de uitvoering daarvan. Er is nu een zeer complete en voor iedere Yurt-bezitter onmisbare gebruikershandleiding beschikbaar, gemaakt door Marieke. Deze is te koop voor € 39,75 en wordt gratis meegeleverd indien je een Yurt bij ons koopt.

Afmetingen en prijzen
Standaard zijn de volgende afmetingen Yurts beschikbaar:
- 4-muurs = 5.10 meter doorsnee
- 5-muurs = 6.20 meter doorsnee
- 6-muurs = 7.30 meter doorsnee
Prijs op aanvraag. We leveren altijd een complete Yurt met een (eenvoudige) kachel en kachelpijp, zodat er geen bijkomende kosten als je de Yurt meteen wil opzetten en gebruiken. De eerste keer samen met ons de Yurt (leren) opzetten zit ook bij de prijs in. Voor het transport van de Yurt naar de plaats van bestemming betaal je € 0,50/km voor onze heen en terugreis.

En ....
Voor meer informatie over de aanschaf van Yurt(s) neem je contact op met Harm, bereikbaar op 06-30317379 en via verkoop@nooitmeerhaast.nl en Yurt@JuniperEnDeSchildpad.nl.